Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Logo Yakult 90 anos - Site
enptes

Entrevista: Simpósio internacional abordará probióticos em São Paulo

Svetoslav Dimitrov Todorov

Por Adenilde Bringel

Há quase um século, na França, pioneiros em microbiologia aplicada postularam o potencial de melhoria da saúde das bactérias láticas encontradas no iogurte. No Japão, o médico sanitarista e pesquisador Minoru Shirota defendeu o uso de uma cepa probiótica capaz de sobreviver ao trato digestivo, oferecendo benefícios tangíveis para a saúde. Essas contribuições lançaram as bases para o desenvolvimento da indústria contemporânea de probióticos. Hoje, o conceito de probiótico já é reconhecido pela comunidade científica. O professor doutor Svetoslav Dimitrov Todorov, docente e pesquisador do Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental da Faculdade de Ciências Farmacêuticas da Universidade de São Paulo, vai nos contar um pouco sobre essa empolgante área. Além disso, como presidente do Comitê Científico do Yakult International Symposia on Beneficial Microbes – Fundamental Science and Innovative Applications, vai apresentar alguns detalhes do que será apresentado no evento programado para março, em São Paulo.