Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Logo Yakult 90 anos - Site
enptes
As várias possibilidades de aplicação dos probióticos

Entrevista: As muitas possibilidades dos probióticos e prebióticos

Ana Lúcia Barretto Penna

A engenheira de alimentos Ana Lúcia Barretto Penna, professora doutora associada do Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos do Instituto de Biociências, Letras e Ciências Exatas (IBILCE) da Universidade Estadual Paulista (UNESP) – campus São José do Rio Preto, estuda as várias possibilidades de aplicação dos probióticos. Seu grupo tem estudos, por exemplo, com a adição de farinhas ao leite para elaboração dos produtos fermentados, visando aumentar o teor de fibras; com adição de polpas de frutas não convencionais, como o buriti; com a fermentação de pseudocaule de banana para melhorar a ração para peixes. A docente, que faz parte do Comitê Científico do Yakult International Symposia on Beneficial Microbes – Fundamental Science and Innovative Applications, que será realizado nos dias 27 e 28 de março, vai nos contar nesta entrevista quais são as muitas possibilidades relacionadas a probióticos e prebióticos, que vão muito além de alimentos que visam a saúde humana.